Pages

Wednesday, 24 February 2016

Problem Solving Term 1

Please solve the following problems . Show your working so that we can understand your thinking.


GI Zoo Prices
        Adult:              $14  
                                          Child under 12 : #

  1. It cost the Naidoo family of 2 adults and 3 children $61 to go to the zoo. What is the missing price on the board?
14 x 2 = 28
28 + 33 = 61
33 divided by 3 = $11 for each children

  1. For 4 days of the week the zoo has a concession for schools. $10 each for the first 100 children and then $12 each for the others. What would a school pay if there are 127 children?
10 x 100 = 1000
12 x 27 = 324
1000 + 324= 1324

  1. On a Friday evening the zoo has a special rate for school children:for every paid 7 children 2 get to go in free. What would it cost a school with 147 children?

147 divided by 9 = 16 r3
11 x 3 = 33
16 x 7 = 122
12 x 11 = 1232
1232 + 33 = 1265

1 comment:

Anthony @ Glen Innes School said...

keep up the good work kaufana :D

Post a Comment